Bokerbjudande! Gunnar Bergdahls ”Ljudmila från Tjernobyl” för 20 kr

Ljudmila från Tjernobyl

30 år har gått sedan Tjernobylkatastrofen. Ljudmila från Tjernobyl handlar om Ljudmila Ignatenko. Hennes man Vasilij, och ett antal andra brandmän var först på plats när härdsmältan i Tjernobyl startade. Vasia återvände aldrig hem till sin gravida hustru. Ljudmila var också tvungen att fly hon återvände hem först 14 år senare, när hon medverkade i de filmer som Gunnar Bergdahl gjort om hennes liv.

I denna bok är det Ljudmilas röst och hennes minnen som påminner oss om vad kärlek är. Men den påminner oss också om vilka oerhörda risker kärnkraften innebär. Boken gavs ut 2011 i samband med jordbävningen nordöst om Japan, som i sin tur startade en tsunami som dödade tiotusentals människor och slog ut kärnreaktorer i kraftverket vid Fukushima nära kusten. Vad skadorna på anläggningarna kommer att betyda på för kommande generationer vet vi ännu inte. Detta inträffade några veckor före 25-årsdagen efter Tjernobylkatastrofen.
Denna pamflett gavs ut med hopp om att sätta igång en mer nyanserad och klok debatt om kärnkraften där alla aspekter vägs in och där vi Sverige återgår till vår avvecklingsplan.

Just nu kan du köpa Ljudmila från Tjernobyl för 20 kr inkl. frakt! Gäller så långt lagret räcker!

Maila din betställning info@ordfront.se