Därför borde fotbolls-VM i Ryssland bojkottas

 

Fotbolls-VM i Ryssland är igång, men borde bojkottas, menar framstående ryska kulturarbetare.

De före detta Pussy Riot-medlemmarna och konstnärerna Lusine Dzanyan och Aleksey Knedlyakovsky och musikern Mikhail Borzykin har alla tre tvingats lämna sitt hemland efter hot och trakasserier. Deras Putinkritiska röster får inte längre höras i Ryssland. När den annalkande världscupen i fotboll diskuterades under samtalet Rysslands förbjudna röster som Ordfront arrangerade på Teater Tribunalen i Stockholm i maj var samtliga eniga om att mästerskapet borde bojkottas.

Lusine Dzanyan påpekade att om en väljer att besöka VM i Ryssland i sommar, legitimerar en att det ryska folket, varav många lever på fattigdomsgränsen, har blivit bestulet på enorma medel av regimen vid byggandet av de nya fotbollsarenorna. Mikhail Borzykin lade till att ”när den nya stadion i Sankt Petersburg täckte stadens vy över Finska viken blev stadsborna bestulna på både horisonten och framtidsutsikten”.

Rysslands förbjudna röster var det inledande samtalet i en serie samtal som Ordfront arrangerar med stöd av Stockholms stad. Samtalen fokuserar på situationen för kulturarbetare i Ryssland.

Samtalet filmades och finns att se här 

Stig Fredriksson, Lusine Dzanyan, Aleksey Knedlyakovsky och Mikhail Borzykin

 

 

 

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen