Föreningen Ordfront på Bokmässan

Efter ett par pandemiår är vi tillbaka på Bokmässan i Göteborg igen mellan torsdagen den 22 september till söndagen den 25 september. Ni hittar oss på Globala Torget (H02:02), kom och prata med oss, bli medlem om du inte redan är det, eller ge bort ett medlemskap till en vän. I dessa tider behövs vår röst för demokrati, solidaritet och mänskliga rättigheter spridas och höras än starkare.

Under dagarna har vi ett par programpunkter på Globala Torget. Om du inte kan lyssna på oss på plats så streamas samtalen till Facebook och till Globala Torgets hemsida (se länkar vid sidan) men kommer senare även att finnas tillgängliga här på vår hemsida.

På fredag eftermiddag 15.20 gör vi en ”Poetisk tidsresa genom Ukraina” med hjälp av den ukrainska skådespelerskan Kateryna Kisten och ukrainsk-svenska poeten Eugene Wolynsky.

Senare 17.00 talar vi med rysslandskännaren och tidigare Moskvakorrespondenten Stig Fredriksson och Eugene Wolynsky om synen på rysk kultur idag ”Får man tala om rysk kultur”. Stig, Kateryna och Eugene finns därefter i vår monter för dem som vill efterprata lite.

Läs om vad Olexander Kolchenko, tidigare politisk fånge i Ryssland, säger om rysk identitet och visumkrav mm här.

På lördagen 14.30 pratar vi med en av Ordfront grundare Leif Ericsson, om hans över 50 år med förlaget, föreningen, tidskriften – om motgångar och framgångar, tårar och glädjestunder. Mycket finns samlat i Leifs bok, som kom ut i våras ”Som om en förändring är möjlig – det tar lång tid att bli människa”. Även Leif finns i montern efter programpunkten – den som vill kan köpa ett signerat exemplar av boken. 

Vi ses på svenska mässan i Göteborg! 

Klicka på respektive länk för att komma till Facebook eventet:

Poetisk tidsresa genom Ukraina
Får man tala om rysk kultur?
Som om en förändring är möjlig – det tar lång tid att bli människa

Klicka på länken nedan för att se livesändning via Globala Torget:

Globala Torgets hemsida

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top