Föreningen Ordfront på MR-dagarna

Nu är mänskliga rättighetsdagarna över efter ett par intensiva dagar fyllda med spännande samtal och möten. Föreningen arrangerade ett flertal intressanta seminarier med både nationella såsom internationella gäster. Vi hade också verksamhet i vår monter där intresset för vår kurs i mänskliga rättigheter var mycket stort, så pass att vi fick smita iväg och kopiera upp fler foldrar. Två av seminarierna går att titta på via youtube, Economic, Social and Cultural rights – What do they mean? samt Refugee Crisis – for Whom?

img_6830
James Ninrew Dong och Egbert Wesselink.

James Ninrew Dong som deltog i seminariet Extract companies and accountability for human rights violations”. Ett seminarium som diskuterade när kan ett företag hållas straffrättsligt ansvarig för människorättsbrott som begås för att bereda mark för utvinningsindustrin. Han deltog i egenskap av representant för en befolkningsgrupp i södra Sudan som drabbades hårt av oljekrigen. Gruppen skrev nyligen ett öppet brev till Lundin Oil, som de håller ansvarigt för det våld och de kränkningar människorna utsatts för och kräver rättvisa. I Sverige pågår en förundersökning mot ledningen i bolaget för folkrättsbrott.

Under samtalen i High Live 1 kunde det se ut såhär
refugee-crisis-for-whomOrdfronts monter som låg granne med DemokratiAkademin
img_6822
Julia berättade om föreningens verksamhet för alla nyfikna!
img_0073Stolta pristagare utav föreningen Ordfronts demokratipris. Tobias Lohse (Refugees Welcome Sverige) Mona Strindberg (föreningen Ordfront) och Kajsa Sörman (Refugees Welcome Sweden)
img_7590

Ecomonic, Social and Cultural rights – What do they mean?

Refugee Crisis – for Whom?

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top