Se Ordfronts filmade seminarier från Mänskliga Rättighetsdagarna

Om hur yttrandefriheten begränsas i det alltmer repressiva Ryssland handlade seminariet ”When criticism is labelled terrorism” som Ordfront anordnade den 15 november på Mänskliga Rättighetsdagarna.
Medverkande: Maria Alyokhina från Pussy Riot, som själv har erfarenheter inifrån murarna efter att ha framfört musik som var kritisk mot president Putin, och Michail Borzykin, ledsångare i rockbandet Televizor som själv har tvingats lämna Ryssland efter dödshot och trakasserier. Ordfronts Anna Wigenmark modererade samtalet.

Under seminariet ”The Perils of Defending Human Rights” diskuterades MR-försvararnas kamp. Att försvara alla människors grundläggande rättigheter är i många länder en livsfarlig uppgift.
Medverkande: Pierre Esperance, ledande MR-aktivist i Haiti och verkställande direktör för det nationella nätverket för mänskliga rättighetsförsvarare (RNDDH) och en av generalsekreterarna för den internationella federationen för mänskliga rättigheter (FIDH). Sakhile Sifelani från Women in Politics Support Unit, WiPSU, i Zimbabwe, och Andrea Rocca, vice direktör för organisationen Front Line Defenders, som i sin tur arbetar med att skydda MR-försvarare som utsätts för hot eller våld. Ordfronts Anna Wigenmark modererade samtalet.

Kan man älska sitt land så mycket att man är villig att ta till våld mot de som inte delar samma ursprung? Det var temat för seminariet ”Kärlek som blir våld – om radikalnationalism och hatet mot muslimer” som Ordfront höll under lördagen. Medverkande: Forskaren och författaren Mattias Gardell, känd för sin forskning om rasism, islamofobi och nationalism, och Patrik Hermansson, utredare på brittiska organisationen HOPE not Hate. Ordfronts Anna Wigenmark modererade samtalet.

 

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top