Ny bok om demokrati: ”Att samtala fram en ny värld”

Att samtala fram en ny värld (medium)Om konsten att förverkliga demokrati med mänskliga rättigheter.

1993 tog föreningen Ordfront initiativ till DemokratiAkademin som har som sin uppgift att bygga en bildningsväg för demokratins teori och praktik. Nu släpps jubileumsboken ”Att samtala fram en ny värld”, som samlar berättelser, föredrag, artiklar, minnen, farhågor och visioner från 20 års intensiv verksamhet. Boken innehåller också en rad aktuella perspektiv på demokratins tillstånd från personer som på ett eller annat sätt varit knutna till DemokratiAkademin under de här åren, bland andra Anna-Lena Lodenius, Anna Wigenmark, Bernt Gustavsson, Brian Palmer, Christina Johnsson, Edward Snowden, Göran Hemberg, Vandana Shiva, Kathy Kelly, Bengt Göransson, Abdinoor Mohammed, Elisabeth Abiri, Soraya Post och Thomas Hammarberg. En bok att hämta inspiration ur för var och en som vill förstå och förändra vår samtid.

Demokrati och mänskliga rättigheter är inte längre något självklart och samtal om demokratins problem är viktigare än någonsin. Lokalföreningarna i föreningen, DemokratiAkademins nätverk och enskilda personer kan kontakta DemokratiAkademin och föreningen Ordfront om att anordna möten kring boken.

Boken är på 480 sidor och kan beställas redan nu. Den kostar 150 kronor exklusive frakt för medlemmar i föreningen Ordfront, för övriga kostar boken 250 kronor.

 

 

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top