Från konspirationsteorier till Motörhead på ryska

Den 27 april går årets Kulturnatt Stockholm av stapeln. En modern klassiker som Ordfront även i år kommer att vara en del av och som kommer att innehålla en ohelig allians av sång, aktivism, film och föredrag. Eller vad sägs om en djupdykning i konspirationsteoriernas mytomspunna värld eller en lika delar Stig Dagerman- och Motörhead-flörtande kabaret signerad actionpoeten Eugene Wolynsky?

Inträdet är gratis, och insläpp sker klockan 18.00.

Nedan följer årets program:

18.30-20.00
Är allt en konspiration? – av och med Kent Werne.
Föredrag och samtal med författaren och konspirationsteoriexperten Kent Werne – aktuell med boken ”Allt är en konspiration: en resa genom underlandet”.

20.30-21.30
”The Network” – filmvisning.
En film om den ryska säkerhetstjänstens behandling av unga och politiskt oliktänkande aktivister, som av FSB anklagas för att vara terrorister. Filmen följs av ett samtal med den ryske människorättsaktivisten Philipp Galtsov.

21.30-22.00
Fängelsemonolog med Simon Edman.
Simon Edman ger en monolog med utgångspunkt i den gripne aktivisten Viktor Filinkovs berättelser. Filinkovs vittnesmål har tidigare bearbetats och dramatiserats på Teater Doc i Moskva.

22.00-23.00
Kabaret Gulag.

Sångaren och actionpoeten Eugene Wolynsky tolkar Stig Dagerman och Lemmy Kilmister (Motörhead). Allt med ett ryskt fängelsenarrativ i botten samt med Gottlieb Skvortsoff på piano.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top