2013 startade Föreningen Ordfront kampanjen ”Vi måste tala om Bolotnaja” i syfte att synliggöra domarna mot dem som demonstrerade mot återinstallationen av Putin som president 2011. Detta kan ses som startskottet på en våg av allvarliga förföljelser av oppositionella i Ryssland och idag sitter flera hundra människor frihetsberövade. Sedan Ordfront började följa situationen i Ryssland har repressionen i landet vuxit alltmer. Under senare år har vi lyft ryska kulturarbetares roll i kampen för demokrati och yttrandefrihet. Vi har också uppmärksammat situationen i Rysslands fängelser där ett växande antal politiska fångar avtjänar sina straff. På denna sida presenterar vi flera av dem. De berättar med sina egna ord, och kända kulturarbetare kommer även på olika sätt att visa sitt stöd.

Ordfront utför sitt arbete med väldigt begränsade ekonomiska resurser, och är därför i stort behov av stöd för att kunna fortsätta arbeta med att uppmärksamma och informera om den allt värre situationen i Ryssland. Swisha gärna ett bidrag till 123 160 60 78.

Ordfront har sedan 2014 hållit en rad samtal med fokus på situationen i Ryssland. En del av samtalen har spelats in och finns att se här.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen