Kurs i mänskliga rättigheter hos Ordfront i höst

Kan en demokrati avskaffa mänskliga rättigheter? Kan höga hyror vara en kränkning av rätten till bostad? Hur påverkar klimatförändringarna respekten för de mänskliga rättigheterna? Hur slår coronapandemin mot de mänskliga rättigheterna? Har inte äldre människor rättigheter? Finns det ett hot mot demokratin?

Hösten 2020 håller Ordfront en kurs i mänskliga rättigheter och demokrati. Ordfront har sedan starten 1969 jobbat för demokrati och mänskliga rättigheter och har lång erfarenhet av att anordna kurser och seminarier. Med våra eminenta kursledare som har mångårig erfarenhet av att utbilda inom MR och demokrati, får du kunskap om vad mänskliga rättigheter är och hur de hänger ihop – eller inte – med demokrati, både som begrepp och i praktiken. Vid varje kurstillfälle lyfts en specifik rättighet som kopplas till aktuella frågor, beslut och samtalsämnen. Kursen ger dig kunskap och verktyg att analysera och argumentera för att kunna stå upp för de mänskliga rättigheterna. Kursen är interaktiv och samspelar med deltagarnas erfarenheter och frågor.

Inga förkunskaper behövs, alla är välkomna!

Kursen består av 5 kurstillfällen à 3 timmar (med paus) över cirka 5 veckor. Vi håller en kvällskurs med planerad start måndagen den 5 oktober, och en för daglediga med planerad start fredagen den 9 oktober.

Max antal deltagare: 15 – först till kvarn gäller! Vi kommer också att erbjuda digitalt deltagande (max 8 personer).

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd kring aktiviteter under coronapandemin.

Var? Föreningen Ordfronts lokaler i Stockholm.

När? Kursstart i oktober 2020. Exakta datum och tider meddelas inom kort.

Pris?
För arbetsgivare: 1500 kr per person (inklusive moms)
För privatpersoner: 750 kr
Medlem i Ordfront? Då betalar du endast 500 kr.

Priserna gäller till och med den 31 juli.

Intresserad? Hör av dig till info(a)ordfront.se 

Såhär tyckte några av förra årets kursdeltagare:

”Väldigt intressant, aktuellt, skrämmande, ögonöppnande och samtidigt hoppingivande.”

”Mycket viktigt ämne att diskutera. Svårt och känslosamt ämne, väcker många tankar. Kommer garanterat att ge många intressanta samtal framöver. Tack!”

”För mig en välbehövlig genomgång av mänskliga rättigheter ur olika perspektiv. Detta har inspirerat mig till att ännu mer väva in tänket i min undervisning.” 

Viktigt, värdefullt, tankeväckande, motiverande och modingivande. Peppad att fortsätta stå upp för mänskliga rättigheter, demokratisera världen och utveckla min vardagsaktivism i stort och smått”.