Ordfront firar 50 på Färgfabriken

Den 25 maj bjuder föreningen Ordfront och Ordfront förlag in till jubileumsfest på Färgfabriken i Stockholm. Detta med anledning av att det i år är 50 år sedan som en samling unga studenter ur 68-generationen intog ett nedlagt rökeri på Södermalm med ambitionen att göra skillnad. Resten är, som det heter, historia. Med och firar är dessutom tidningen Galago samt Ordfront magasin, som fyller 40 respektive 30 år.

Under kvällen uppträder Cecilia Thorngren tillsammans med Jesper Lindgren och Claes von Heijne  (Eldkvarn) samt supergruppen Södra Sverige, som med sin furiösa cocktail av punknerver och Mattias Alkbergs socialrealistiska patos, kommer göra allt för att spela skjortan av världens alla orättvisor. Innan, mellan och efter dessa akter kommer dessutom Ordfront-författare och andra medarbetare att härska i DJ-båset.

Det här är festen för alla som vill fira att Ordfront existerat i ett halvt sekel – författare, skribenter, grundare, medarbetare, medlemmar, men också för de som bara vill gå på en fantastisk fest.

Dörrarna öppnar klockan 19 och stänger klockan 01. De 100 första medlemmarna som löser entrébiljett betalar 150 kronor. Då ingår, förutom inträdet,  även en valfri dryck. Deadline för detta erbjudande är den 15 maj. Därefter kostar biljetterna 300 kronor. För anmälan skicka ett mail till info@ordfront.se. Märk mailet »Ordfrontfesten«.

Är du inte medlem ännu? För var tionde person som tecknar nytt medlemskap i föreningen Ordfront erbjuder vi en gratisbiljett till festen. Deadline för detta erbjudande är även det den 15 maj.

Självklart är du välkommen även om du inte är medlem.

Åldersgräns: 18 år.

Övre gräns: Ingen.

Välkomna!