Demonstration och stödfest hölls för ryska politiska fångar

Söndagen den 5 juni visade Ordfront sitt stöd för ryska politiska fångar. Vi inledde med en demonstration tillsammans med Amnesty på Järntorget i Göteborg, följt av samtal och livemusik på Musikens Hus.

Demonstration på Järntorget i Göteborg

Demonstration på Järntorget

I kvällens samtal som leddes av Ordfronts generalsekreterare Anna Wigenmark deltog anhöriga till politiska fångar. Natalia Kaplan, syster till regissören Oleg Sentsov som dömts till 20 års fängelse och Olga Sutuga, mor till rockmusikern Alexej Sutuga (aka Sokrates) som dömts till 3 års fängelse. Under samtalet fick vi ta del av deras tankar om vad som pågår i Ryssland, om hur demonstrations- och yttrandefriheten inskränks alltmer och leder till godtyckliga gripanden, och hur detta drabbat dem och deras familjer. Även Eugene Wolynsky, sångare, poet och medarbetare på Ordfront, deltog i samtalet.

Under kvällen på Musikens Hus visades ett bildspel som finns att se här.

Senare på kvällen fick vi njuta av livemusik med Fågelle, Kendolls, Frida Scar, Fröken B och Stina Velocette. Medarrangör till kvällens musikinslag på Musikens Hus var Music-A-Matic, ett av Sveriges största musikproduktionsbolag.

Varmt tack till alla som var med och visade sitt stöd!

 

Frida Scar

Frida Scar, Fröken B och Stina Velocette

Fågelle

Fågelle

Kendolls

Kendolls

Fortsätt att följa Ordfronts informationskampanj för ryska politiska fångar.