Ordfront söker praktikant

Du som är intresserad av att arbeta med frågor som rör mänskliga rättigheter och demokrati är varmt välkommen att söka praktik hos föreningen Ordfront till hösten. Tjänsten är på heltid och placerad på kansliet på Karlbergsvägen 66 A i Stockholm.

Som praktikant kommer du främst att arbeta med föreningens utåtriktade, utbildande och granskande MR-arbete. Du kommer att hjälpa till med planering, logistik och genomförande av Ordfronts seminarier på MR-dagarna samt hjälpa till med praktiskt arbete kring våra kurser i mänskliga rättigheter och demokrati. Du kommer även att ha en särskild utredningsuppgift kring någon av de frågor som Ordfront arbetar med – exempelvis säkra vägar till EU, konstitutionellt skydd för demokrati och mänskliga rättigheter, rätten till bostad och yttrandefrihet. Du kommer även att delta i vårt arbete kring de politiska fångarnas respektive kulturarbetares situation i Ryssland. 

Som praktikant bistår du också kansliet i övrigt med bland annat kommunikation, administration, logistik och medlemsarbete. Du kommer att få bidra med texter till Ordfront magasin, hemsidor och övrigt informationsmaterial. Arbetet innebär vissa resor inom Sverige, bland annat i samband med Mänskliga rättighetsdagarna i november – som i år kommer att hållas i Linköping. 

Vi söker en person som har mycket goda kunskaper i mänskliga rättigheter, som är van vid att skriva, tycker om att göra research och enkäter, är initiativrik och noggrann och som självklart delar vår uppfattning om alla människors lika värde och rättigheter, solidaritet och demokrati. Det är bra om du kan WordPress, Excel och är van vid sociala medier. Erfarenhet från kommunikationsarbete är meriterande, dock ej nödvändigt. Skicka din ansökan senast den 19 maj till info@ordfront.se.