Reinfeldtkoden

reinfeldt-kodensalj-page-0 JPG

Reinfeldtkoden. Den ädla konsten att rasera den svenska modellen är en berättelse om alliansens åtta år vid makten som granskar vad som ligger bakom moderaternas politiska metod – att säga en sak men göra en annan. Strax före valet 2006 hävdade Fredrik Reinfeldt att han älskade den svenska mo­dellen och ville värna om den. Nu, efter nästan åtta år i regeringsställning, har politiken närmast syste­matiskt varit inriktad på att rasera modellen. Idag är den på bärande områden inte längre densamma som för ett decennium sedan.

Reinfeldtkoden är omistlig för alla som vill ha en kritisk granskning av ett stycke omvälvande modern svensk politisk historia, en utveckling som i vissa delar tog sin början redan före alliansens maktövertagande.

Författarna Stefan Carlén, Christer Persson och Daniel Suhonen har tidigare kommit ut med två böcker om de nya moderaternas politik. Åtta år med Reinfeldt (2006) var en kritisk granskning av alliansens politiska förslag. Bokslut Reinfeldt (2010) analyserade konsekvenserna av politiken. I Reinfeldtko­den ges en sammanfattning av alliansens tid vid makten. I boken diskuteras också vilken politik som borde föras för att bygga upp den svenska modellen igen.

Beställ boken så här:
Skicka din beställning av Reinfeldtkoden till: info@ordfront.se
Pris:
20 kr exkl. frakt

Vid beställning av minst 20 böcker bjuder vi på frakten.

Vid frågor kontakta: info@ordfront.se
Mer information finns också på: www.ordfront.se
Gilla Reinfeldtkoden på Facebook

Sedan Reinfeldtkoden släpptes i början av maj 2014 har den recenserats och kommenterats av en rad tidningar och medier. Kommunalarbetaren kallar boken ”ett facit på vad Alliansregeringen har inneburit för det svenska välfärdssamhället”. ”Därför våras det inte för alliansen” lyder Aktuellt i Politikens rubrik. Och i Handelsnytt rubriceras artikeln om boken med ”Fattigdom och klyftor efter Reinfeldts åtta år”. Läs fler recensioner, kommenterare och artiklar här!