Andrey Makarevich uttrycker sitt stöd för Ordfronts Bolotnajakampanj

Ordfront inledde sin kampanj för ryska politiska fångar (Bolotnajakampanjen) i samband med att Ryssland i allt snabbare takt började förvandlas från teoretisk demokrati till en alltmer diktaturliknande regim. Så fort som Putin blev installerad på sin tredje (fjärde) illegitima mandatperiod, började regimen gripa folk enligt fabricerade anklagelser och stifta nya lagar som inskränkte fri- och rättigheter. Och repressionen mot oliktänkande blir allt hårdare. När Bolotnajafången Alexej Gaskarov för två år sedan dömdes till 3,5 år fängelse uppfattades detta som ett hårt straff. Nyligen dömdes dock filmregissören Oleg Sentsov till 20 år!

Vi på Föreningen Ordfront kommer att fortsätta att höja rösten för Bolotnajafångarna och andra politiska fångar, samla stöd för dem, översätta artiklar om och av dem, sprida information etc.
Ordfronts Bolotnajakampanj stöds av olika prominenta kulturpersonligheter i Sverige och i Ryssland, bl.a. Pussy Riot, Dror Feiler, Stig Fredriksson och sist men inte minst, den ryska rocklegenden Andrey Makarevich. Makarevich har hunnit vara ”underground” under Brezjnev och Andropov, bli erkänd nationalskald efter Sovjets fall och återigen tvingats under jord efter att han fyllt 60 år. Nu på grund av att han valt att protestera mot Putins tredje period som president, annekteringen av Krim, Rysslands anfall på Östra Ukraina och andra orättvisor i dagens Ryssland.

Här uttrycker Andrey Makarevich sitt stöd för Ordfronts Bolotnajakampanj:

 

skärmdump makarevich

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen