Ordfront fördömer Putins krig mot Ukraina och uppmärksammar situationen genom texter och samtal med kritiska röster från Ryssland och drabbade i Ukraina.

Ordfront fördömer starkt Putins aggression mot Ukraina och står i solidaritet med alla människor som nu drabbas av det ohyggliga, direkta våldet men även dess humanitära konsekvenser. Det är en attack som strider mot internationell rätt, den bygger inte på den självförsvarsrätt som FN-stadgan reglerar och enligt trovärdiga rapporter riktas angreppen mot civilbefolkningen och mot civila mål – uppenbara brott mot krigets lagar med enormt lidande till följd. Så här skriver Ordfronts Anna Wigenmark om läget. Läs hela texten här.

Den 26 mars arrangerade Ordfront tillsammans med flera organisationer en konstauktion till stöd för Ukraina. Auktionen blev mycket lyckad med över 500 besökare och 100 sålda konstverk! Den 2 juni håller vi en andra auktion, denna gång i föreningen Ordfronts lokaler i Stockholm. Auktionen samlar drygt 60 konstverk av lika många konstnärer. Mer info hittar du här.

Ordfront bad auktionens initiativtagaren Ekaterina Sisfontes att välja ut tre konstverk som hon känner särskilt mycket för, dessa är ”Open hand for Ukraine” av Kerstin Cecilia Ahlgren, ”Lapporten” av Jakob Anckarsvärd och ”Undulatkyss” av Amalia Årfelt.

Open hand for Ukraine
Lapporten
Undulatkyss

Inspelade samtal

https://youtu.be/YTwW_a3Ab5U
Vad är sant och vad är falskt i rapporteringen om invasionen av Ukraina? Är rapporteringen styrd, och i så fall hur? Vilka möjligheter har inhemska och internationella journalister att rapportera fritt och oberoende om kriget och vilka risker tar journalister som granskar kriget? Den 28 februari höll Ordfront ett samtal med journalisterna Anastasia Kirilenko och Michael Feldman. Ordfronts Anna Wigenmark var samtalsledare.
Den 30 mars hölls ett samtal med Rysslandskännaren, tidigare Moskvakorrespondenten vid SVT Stig Fredrikson och folkrättsjuristen Anna Wigenmark, tillika generalsekreterare vid Föreningen Ordfront

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top