Skrivarkurs

Ordfronts skrivarkurs är mycket uppskattad och hålls av Sören Bondeson, som har haft elever som Jens Lapidus och Åsa Larsson. Det finns en helgkurs och en kvällskurs. Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Deltagarna får lära sig de hantverksmässiga och konstnärliga grunderna i att skriva skönlitterärt. Elevernas texter står i centrum och diskuteras utifrån frågeställningar som: Finns det något du kan förbättra? Fungerar dialogen och perspektivet? Blir personerna levande i texten? Hur gör man för att komma vidare i texten?

Varje lektion inleds med en kortare föreläsning som tar upp: metoder vid skrivande, olika berättarperspektiv, person- och miljögestaltning, att skriva dialoger, utveckling av sin språkkänsla, att lära sig tänka i scener, textstruktur, hur man lägger upp en längre text och berättarteknik.

Passar dig som vill skriva roman, kriminalroman och noveller. Både nybörjare och du som har erfarenhet av skrivande är välkomna.

Pris: 5500 kr (5200 kr för medlemmar i Ordfront)

I kursavgiften ingår även Sören Bondesons bok Konsten att döda. För att bli medlem i Ordfront klicka här.

Sören Bondeson (f. 1956) är författare och har sedan 1993 varit en mycket uppskattad lärare i litterär gestaltning, främst på Skrivarakademien i Stockholm.

Som författare har Sören Bondeson gett ut ett flertal böcker, bland annat de två kriminalromanerna Lita inte på gryningen (1994) och I skuggan av mörkret (1997). 2017 gav han ut sin första skönlitterära bok på 10 år, spionthrillern Lögnen är en annan sanning på Ordfront förlag. 2021 kom diktsamlingen Avdelning 11 D: Universum ut.

Anmälan är bindande. Vid återbud senare än två veckor före kursens start erläggs en administrationsavgift på 500 kronor. Vid återbud senare än åtta dagar innan kursstart erläggs hela kursavgiften. Våra kurser hålls under förutsättning att vi har fått in tillräckligt många anmälningar. Kursavgiften ska vara betald senast 14 dagar innan kursstart. Som medlem i Ordfront får du rabatt på Ordfronts kurser och seminarier. För frågor hör av dig till info@ordfront.se

Skrivarkurs (kväll) hösten 2024

Datum
10/9, 24/9, 8/10, 22/10, 5/11, 19/11, 3/12, 17/12

Tid: 18-21.30

Plats: Karlbergsvägen 66A i Stockholm.
Möjlighet finns att delta digitalt via Zoom.

Skrivarkurs (helg) hösten 2024

Datum
5-6/10 och 19-20/10 (4 dagar totalt)


Tid: 10-16

Plats: Karlbergsvägen 66A i Stockholm.
Möjlighet finns att delta digitalt via Zoom.

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Vill du delta vid kvälls- eller helgkursen?*
E-post*
Är du medlem i föreningen Ordfront?*
Medlemmar får rabatt på kursavgiften
Adress*
Hur vill du betala?*

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen