Ny bok om Ordfronts historia

För över 50 år sedan grundade Leif Ericsson tillsammans med några vänner det som sedan skulle bli Ordfront. Nu finns hans bok om sitt liv i Ordfront ute.

För över 50 år sedan grundade Leif Ericsson tillsammans med några vänner det som sedan skulle bli Ordfront. Det blev startskottet för ett livslångt arbete för mänskliga rättigheter och solidaritet. Nu kommer Leifs bok om sitt liv i Ordfront och det är en berättelse som tar oss från de tidigare årens strid för en-procentmålet för svenskt bistånd, till de inre striderna som många gånger hotade att splittra en av Sveriges äldsta MR- och demokratiorganisationer. I Leifs självbiografiska berättelse blir Ordfront utgångspunkten för en alternativ, svensk historiebeskrivning.

– Under 1960-talet skapade författare och aktivister en ny annorlunda syn på världen. 68-generationen bar på övertygelsen att det var nödvändigt att i grund förändra världen. Men massmedierna och politikerna klamrade sig fast vid en förstelnad bild av världen. 

– Min berättelse är ett sätt att förlänga vår generations minne, säger Leif.

Leif Ericsson. Foto: Johan Berggren

Nu finns Leif Ericssons bok Som om en förändring är möjlig – Det tar lång tid att bli människa (Föreningen Ordfront) ute.

Medlem i Ordfront? Då får du köpa boken för 200 kr inkl. frakt. Hör av dig till info@ordfront.se.

Inte medlem i Ordfront? Då finns boken att köpa för 300 kr inkl. frakt.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen