Ordfront håller seminarium om populism på Bokmassan

Den 29-30 september anordnar ETC litteraturfestivalen Bokmassan i Göteborg, som är ett alternativ till Bokmässan. Föreningen Ordfront deltar med seminariet De kallas alla ”populister”.

Vad har miljardären Donald Trump och socialisten Bernie Sanders gemensamt? Vad förenar högernationalistiska Marie Le Pen och vänsterregeringen i Grekland? De kallas alla ”populister”! De lovar brett och håller tunt. De föreslår enkla lösningar på komplexa problem. Många menar att de hotar våra demokratiska institutioner. Andra framhåller att de är emot ”globaliseringen”, och sålunda simmar mot Historiens påstådda riktning. Och de är alla populära. Utifrån bland annat en stor intervju med statsvetaren Chantal Mouffe granskar Ordfront magasin de populistiska rörelserna och det svårgripbara politiska fenomenet självt. Varför växer populismen? Hur påverkar den de etablerade politiska rörelserna och partierna?

Hotar den demokratin – eller är den en reaktion på att demokratin redan är hotad? Ska populismen i sig bekämpas – eller kan den vara ett verktyg för progressiv förändring?
Under vårt öppna seminarium på Bokmassan i Göteborg diskuterar Ordfront magasins chefredaktör Johan Berggren med fil dr Daniel Berg, artikelförfattare, om populismen, 2010-talets mest tongivande politiska fenomen.

Tid och plats: Bokmassan pågår den 29-30 september kl. 9-21 på Heden i Göteborg, och Ordfronts seminarium hålls den 30 september kl. 15.00-15.30.
Heden i Göteborg. Här kan du läsa mer om evenemanget.

Hoppas vi ses där!

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen