”Open hand for Ukraine” av Kerstin Cecilia Ahlgren

Torsdagskvällens konstauktion för Ukraina samlar drygt 60 konstverk av lika många konstnärer. Ordfront bad initiativtagaren Ekaterina Sisfontes att välja ut tre konstverk som hon känner särskilt mycket för.​ 

Kerstin Cecilia Ahlgren som målat “Open hand for Ukraine” är en svensk målare, skulptör och mosaikkonstnär. Hon har bland annat utbildat sig på konstfack och konsthögskolan i Stockholm och har under sin karriär skapat flertalet skulpturer som man kan se runt om i Stockholm däribland Årstadal och Sunneplan i Farsta.


”Open hand for Ukraine”

Tillverkningsår: 2009

Startpris: 3000 kr

Se auktionens alla konstverk här.

Kerstin inriktar sig framför allt på offentlig konst och gestaltning varav att italiensk glasmosaik, kalkstenskulptur och grafisk betong är några av hennes mest använda tekniker och metoder. Under sin karriär har Kerstin bland annat ställt ut sin konst i Nationalgalleriet och Galleri Embla.

Kerstin Cecilia Ahlgren

Inför konstauktionen berättar Kerstin varför hon medverkar:
”Tanken med Öppen hand var först en barnhand. Barnets skaparglädje som en inre kraft man också kan bära med sig som vuxen. Med mitt bidrag vill jag passa på att säga: Heder och tack till det ukrainska folket för dess inre kraft och mod att stå upp och försvara sitt land! För det ukrainska folket rätt och alla folks rätt till suveränitet och självständighet. För demokratin och en bättre moral baserat på rättvisa, den enda framkomliga vägen för en framtida värld i fred. Öppen hand kan också representera en gest att gå varann till mötes. Utan vapen. 

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen