Bli en demokratisk människorättsförsvarare

Den 6 oktober drar äntligen vår efterfrågade kurs i mänskliga rättigheter igång igen. Vi ger dig argumenten och kunskapen som låter dig vinna diskussionerna vid middagsbordet, som får dig att stå upp mot kollegan med tvivelaktiga åsikter och som ger dig redskapen att bemöta den mest pålästa motståndare. Kursen erbjuder grundläggande kunskaper i mänskliga rättigheter och demokrati. Innehållet i utbildningen kopplas till aktuella frågor och samtalsämnen.

Föreningen Ordfronts uppdrag har historiskt sett gått ut på att sprida information och kunskap om de mänskliga rättigheternas betydelse, FN:s allmänna förklaring samt konventionerna om ekonomiska, kulturella, medborgerliga, politiska och sociala rättigheter. Syftet var att i folkbildningsanda göra rättigheterna tillgängliga för allmänheten. I takt med att vi nu ser att de mänskliga rättigheterna och även demokratiska värderingar ifrågasätts i allt högre grad krävs ytterligare och nya utbildningsinsatser, där Ordfront åter kan spela en viktig roll.

Utbildningen ger människor redskap – kunskap, argument, analysförmåga – för att kunna stå upp för och bemöta förslag och idéer som hotar att urholka grundläggande principer om mänskliga rättigheter och demokrati. Kursen bygger på ett tvärvetenskapligt synsätt och använder interaktiva pedagogiska metoder.

Vill du bli expert på mänskliga rättigheter och demokrati? Läs mer om kursen och anmäl dig nu!

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen