Nu kommer vi till folkhögskolorna igen!

Arbetet med demokrati och mänskliga fri- och rättigheter är en av folkbildningens viktigaste uppgifter. Därför erbjuder FSO återigen folkhögskolor att boka in en utbildning om demokrati och mänskliga rättigheter genom Ordfront. Just nu kan vi erbjuda 5 utbildningstillfällen som går att utnyttja under vårterminen 2021.

FSO har tillsammans med Ordfront de senaste åren utbildat personal vid folkhögskolor i frågor som rör mänskliga rättigheter och demokrati. I coronapandemins spår sätts ytterligare fokus på den utmaning som de mänskliga fri- och rättigheterna står inför när många demokratier i världen är på tillbakagång, jämställdhetsfrågor får stå tillbaks och faktaresistensen ökar.

Utbildningens innehåll
Vi tar upp vad mänskliga rättigheter är och betyder i praktiken. Tillsammans diskuterar vi kopplingen mellan rättigheter och aktuella samhällsfrågor, utmaningar inom folkbildningen och vilka demokratiska utmaningar vi står inför. Personalen får tillsammans med Ordfronts erfarna utbildare bland annat kunskap om hur det internationella rättighetsregelverket ser ut och fungerar, hur en demokratisk process kan se ut, hur det demokratiska deltagandet på skolan kan öka samt vad det i praktiken betyder att värna om och stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter.

Kurserna planeras noga tillsammans med beställaren. Särskilda önskemål om innehåll kan i regel tillgodoses.

Omfattning
Heldag eller halvdag. På plats eller digitalt.

Målgrupp
Personal på folkhögskolor.

Anmälan och kostnad
Kursen är subventionerad av FSO och folkhögskolorna betalar 5 000 kr för en fortbildning samt resor, mat och eventuellt boende för föreläsarna. Flera folkhögskolor kan gå ihop och få fortbildningen tillsammans och då dela på kostnaderna.

Fem nya fortbildningstillfällen finns nu att boka till våren 2021.  Först till kvarn gäller!

Kontakta Lina Remnert, lina.remnert@sverigesfolkhogskolor.se, för anmälan samt mer information.

Mer information om kursen, kurspass och kursledare

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen