Konstförsäljning till stöd för Ukraina

Vill du hjälpa människor på flykt från Ukraina? Den 2 juni håller vi en konstförsäljning till stöd för Ukraina. Fler än 100 konstnärer med olika bakgrunder har donerat sina verk. Två auktioner har hållits tidigare under våren, och eftersom vi fortfarande har många fina konstverk kvar så får du den 2 juni en ny chans att hjälpa, och samtidigt få med dig ett fint konstverk hem. Kom och se konstverk från olika generationer, konstinriktningar och med idéer som reflekterar över ångest, humor, döden, livet och kärleken.

Nu har ni chansen att köpa ett otroligt konstverk för startpriset! Passa på att göra ett fantastiskt fynd samtidigt som dina pengar ger humanitärt bistånd i det krigsdrabbade Ukraina. Först till kvarn gäller!

Välkomna till Ordfront, Karlbergsvägen 66 A, från 15.00 eller kontakta Ekaterina Sisfontes på  0736576036. Ni som inte har möjlighet att se konsten på plats, hittar dem här.


Tid och plats:
Den 2 juni kl. 15-22
Karlbergsvägen 66A, Stockholm
Inträde: 50 kr

Under tillställningen säljs fika, öl och vin.
Alla besökare måste registrera sig i dörren.

Vill du vara med och bidra men kan inte delta på plats den 2 juni? Då kan du köpa via telefon. Se alla konstverk här. Mer info hittar du här

Samarbetspartners: Duo Contradiction, Studio 44, Kollektiv Livet, Swedish International Liberal Centre, Candyland, Östgruppen, Ordfront.

Varmt välkommen!

Vart går pengarna?

Volunteer 100 är en organisation som i grunden arbetar ideellt med att anordna evenemang med humanitära insatser som ändamål. Sedan krigets start har organisationen ändrat sin verksamhetsstrategi genom att istället för att anordna evenemang hjälpa till med att samordna humanitärt bistånd och leverera det till dem som behöver det. Dessutom hjälper de även människor genom att organisera informationsdiskar vid järnvägsstationen där ett stort team av frivilliga kommunikatörer svarar på frågor. De ser även till att koordinera med all trafik av passagerare och skapa separata territorier och områden för människorna på flykt vid järnvägsstationen. Organisationen har även hjälpt till med att evakuera, etablera förbindelser, laga varma måltider för människor, hjälpa till med dokument och tillhandahålla allmän säkerhet på plats.

Organisationens syfte är att föra samman representanter från eventbranschen i olika delar av Ukraina och skapa en plattform där alla kan samlas och utbyta ideer. Tillsammans har de skapat ett omfattande nätverk med många volontärer som hjälps åt att fatta svåra beslut och agera i eventuella kriser. 

Volunteer hundred är beroende av humanitär hjälp och donationer för att kunna fortsätta hjälpa utsatta människor på flykt. Organisationen i sig har inte kunnat arbeta som vanligt och därför börjar deras egna resurser att ta slut. De behöver all hjälp och support som de kan få för att kunna fortsätta sitt arbete och vi är stolta att kunna hjälpa till genom denna konstauktion.

”Vi har valt Volunteer Hundred för att vi ville stötta en lokalorganisation. De har  en gedigen förståelse för behov på plats samtidigt som de är drivna och kompetenta för att tillgodose dem. De befinner sig på tågstationen i Lviv, och därifrån skickar de humanitärt stöd till olika delar i landet med tåg, vilket är mindre sårbart än att skicka något med lastbil. De är väldigt bra på att förklara varför de gör vad de gör och hur, genom t.ex. sociala medier, och det inger oss förtroende”.
– Julia Lapitskii, Swedish International Liberal Centre (SILC)  

Den 26:e mars hölls en konstauktion för att stödja människorna på flykt från Ukraina där flertalet konstnärer donerade sina verk. Konstauktionen blev väldigt lyckad och så mycket som 239 100 kr samlade in. Shelter PLUS som är en flyktinghjälporganisation från östra Ukraina fick då den större delen av alla insamlade medel som till störst del användes för att hjälpa utsatta människor att evakuera.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen