Musikjournalist med kultstatus med Ordfront på Bokmässan

Yttrandefriheten i Ryssland är tema för de seminarier som föreningen Ordfront ordnar på bokmässan den kommande helgen. Inbjuden att medverka i Ordfronts två seminarier är bland andra Artemiij Troitskij, en av Rysslands mest prominenta rock- och musikjournalister.

Artemij Troitskij
Artemij Troitskij

Ända sedan Sovjettiden har Troitskij stött undergroundmusikens utveckling. Efter Sovjets fall var han känd radioprogramledare och redaktör för flera tidningar. I takt med den nya proteströrelsen i Ryssland under 2011 offrade Troitskij sin väletablerade ställning och började propagera för demokratisk förändring, samtidigt som han manade alla ryska rockartister göra det samma. Långt ifrån alla lyssnade på honom. Troitskijs sista radioprojekt Dostoevskij FM fick stängas och själv emigrerade han till Tallinn varifrån han fortsätter verka för ett humanistiskt och demokratiskt Ryssland, skriva böcker etc.
Hans senaste bok handlar om just undergroundmusiken i Ryssland, historiskt och fram till nutid. Den har nyligen släppts i Finland men är ännu outgiven i Sverige.

Artemij Troitskij medverkar i två samtal, ett på lördagen klockan 15.30-15.50, ”Det fria ordet och Putin”, tillsammans med journalisten Stig Fredriksson och forskaren Lena Jonsson, samt ytterligare ett på söndagen den 27/9 16.20-16.40 om ”Bolotnajafångarna och yttrandefriheten därefter” med Eugene Wolynsky och Anna Wigenmark, Ordfront.

För eventuella intervjuer eller möten med Artemiij Troitskij vänligen ring 08-12150051 eller maila till info@ordfront.se

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen