Ny studiecirkel! Demokratins utmaningar

Nu startar Ordfront en studiecirkel med utgångspunkt i Kjell Östbergs bok Folk i rörelse (Ordfront förlag 2021). Vid 5 tillfällen under våren ges möjlighet att stöta och blöta begreppet demokrati, det första tillfället redan den 20 april. Studiecirkeln sker digitalt via zoom.

Östberg lägger tyngdpunkten i sin berättelse hos folkrörelserna och deras betydelse för demokratin på gräsrots- och individnivå.​ Boken​ bjuder in till egna reflektioner och väcker lust att samtala  kring innehållet. 

Varje studieträff har en inledning som ger en sammanfattning kring de kapitel som tas upp och tanken är att det ska finnas ordentligt med tid för samtal kring innehållet. Socialdemokraterna som varit tongivande under lång tid granskas noga under olika tidsperioder. Boken lyfter också upp de förändringar som kommer med de nyare sociala rörelserna under 60-70 talen och tiden därefter med digitaliseringen och sociala media som plattformar för rörelser. Demokratin står inför nya utmaningar där enskilda riskerar att hamnar i underläge – något som alla behöver inse och som vi alla behöver prata om. 

Kursledare: Göran Nordling. Göran har ett förflutet som folkhögskollärare med undervisning i bland annat demokrati. ​
Datum: 20, 27 april, 4, 11, 18 maj
Tid: 18-20

Pris: 200 kronor (inklusive bok och frakt) för Ordfrontmedlemmar, 300 kronor för icke-medlemmar.
Anmäl dig senast 7 april till info@ordfront.se. Platserna är begränsade, först till kvarn gäller. 

Plats: Zoom
Zoom ger dig möjlighet att delta oavsett var du bor i landet, men du behöver en dator för att det ska fungera bäst. Om du behöver hjälp med att komma igång med Zoom hjälper vi dig. Kontakta info@ordfront.se eller ring på 08-121550051.

Anmäl dig här

Är du medlem i Ordfront?(Obligatoriskt)
Betalsätt(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen