Ordfront samarrangerar konferensen ”Vägen till korruption”

Lördagen den 23/9 kommer konferensen ”Vägen till korruption” att gå av stapeln i Uppsala.

Vägen till korruption är inte alltid så tydlig, och även i demokratiska strukturer behöver vi fler redskap för att synliggöra och hantera korruptiva tendenser. Det är viktigt med sunda regler för ansvarsfördelning för att gynna demokrati. Makt bär med sig risker, och det behöver vi förhålla oss till när vi i vår yrkesroll eller som ideellt engagerade jobbar för att förbättra förutsättningar för människor i vårt samhälle.

Vilken sorts kultur i en organisation gör att korruptiva tendenser kan uppstå? Hur bygger vi strukturer som gynnar en riktigt frisk demokrati, och som motverkar korruption? Detta ska vi djupdyka i under konferensen ”Vägen till korruption”!

Vi som arrangerar konferensen är lokalorganisationer i Uppsala för – Hyresgästföreningen, Kommunal, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, Ordfront, ABF och Cemus. Det har även skickats en inbjudan till partier på båda sidor blocken att vara medarrangörer. Det är bra om debatten kring dessa frågor breddas.

Ämnet är viktigt i dessa tider, då både klimatkris och en växande populism leder till att vi behöver arbeta på nya sätt. Det är dags att tänka över demokratin ytterligare och förstå hur makten påverkar oss människor och vad som behövs och vilka strukturer som bidrar till  att den bättre fördelas rättvist.

Ordfront kommer under dagen att finnas på plats med ett bokbord, med information om vårt pågående arbete, föreläsningar och kurser.

Tid: 10.00-12.30

Plats: Brusewitzsalen, Östra Ågatan 19, Uppsala

Program för konferensen hittar du här.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top