Talkshow: Det tystnande Ryssland och Kremls fångar

 

bild till peace & love

I år deltar Ordfront på Peace & Love festivalen i Borlänge, där vi lördagen den 9 juli håller en talkshow om yttrandefrihet i Ryssland.

Frontmannen och sångaren i det legendariska protestbandet Televizor, Mikhail Borzikin, skrev sången ”Din pappa är fascist” för 30 år sedan, men fortfarande får den ryska makthavare att ta illa upp. På scenen ser vi även Barto, ett av Rysslands mest kända elektroniska band, med sångerskan Maria Lubicheva i spetsen som 2012 kallades till säkerhetstjänsten för samtal angående hennes och bandets deltagande i protester mot Putins återinstallation som president. F.d Bolotnajafången Alexei Polikhovich, artister, aktivister och andra kommer till Peace & Love Inspire för att samtala om bristen på yttrande- och demonstrationsfrihet i Putins Ryssland; repressioner mot oliktänkande, självcensur, minskat kulturutrymme m.m. Samtal kommer att varvas med musikaliska inslag.

I den här talkshowen får du höra låtar som sällan spelas i Ryssland idag. Graffitikonst med motiv på politiska fångar målas live utanför scenen.

Talkshowen är en programpunkt under Peace & Love festivalen i Borlänge. För biljettköp och mer info om festivalen, se här.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen