Sverige, Turkiet och Natoprocessen

OBS: Framflyttat till 30 januari 2024.

Den svenska regeringen aviserade i dagarna att det nog bara kommer att dröja dagar, högst någon vecka, innan Turkiets parlament röstar ja till Sveriges medverkan i Nato. En process där Turkiet agerat bromskloss och till synes dragit ut på inträdet så länge att en viss trötthet kan mätas i folkopinionen. Sett ur ett större perspektiv är det en process som på mycket kort tid avslutar Sveriges sedan länge fastställda neutralitetspolitik och alliansfrihet.

Vilket är priset för Natomedlemskapet, vilka eftergifter har Sverige tvingats till för att förmå Turkiet att rösta ja och vem får betala priset?

Välkommen till en föreläsning och samtal med journalisten och författaren Joakim Medin som tidigare i år kom ut med boken Kurdspåret där han avslöjar hur Säpo och Migrationsverket sedan länge upprättat hemliga listor och stämplat småbarnsmammor och pizzabagare med kurdiskt ursprung som säkerhetshot – och hur deras utvisningar till Turkiet kopplats samman med Natomedlemskapet. Joakim Medin berättar om det politiska spelet kring PKK-gerillan från kriget mot IS till Natoprocessen och gangsterledaren ”Kurdiska rävens” gängkrig på de svenska gatorna men även hur hans författarskap påverkats av den nya utlandsspionerilagen.

Boken Kurdspåret kommer att finnas till försäljning under kvällen.

Tid: Tisdagen den 30 januari 18-20.

Plats: Karlbergsvägen 66 A Stockholm (Föreningen Ordfronts lokaler)

Gratis inträde.

Obligatorisk anmälan till info@ordfront.se

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Rulla till toppen