Ordfront på Mänskliga Rättighetsdagarna

Ordfront är huvudman för Mänskliga Rättighetsdagarna som är Nordens största forum för forskare, myndigheter, ideellt engagerade med flera som arbetar för eller vill lära sig mer om mänskliga rättigheter.

I år kommer forumet att äga rum på Conventum i Örebro under 17-18 november. Temat är ”Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet” och vi kommer självklart att delta med en rad spännande seminarier under mässans två dagar.

Bland annat kommer Mattias Gardell som är religionshistoriker att reda ut bokbålens historia och betydelse och samtala med Ordfronts generalsekreterare Anna Wigenmark om det är hatspråk eller yttrandefrihet att bränna koranen. De diskuterar och problematiserar den dansk-svenske högerextremisten Rasmus Paludans öppet rasistiska yttranden och ställer sig frågan om vart gränsen går mellan yttrandefrihet och hatspråk?

Under seminariet ”När kriget tar slut” får vi höra Elin Jönsson, Jakob Hedenskog, Philipp Galtsov och Roman Horbyk samtala om vad som kommer att hända när och om Rysslandskrig mot Ukraina tar slut. Hur ska Ukraina byggas upp igen? Vad kommer att hända inne i Ryssland? Och om Ryssland vinner kriget – vilken verklighet står Europa och övriga världen inför då?

Dessutom kommer du även att kunna ta del utav andra spännande programpunkter som ”Integriteten som försvann”, ”Det påstådda hotet från människor i flykt”, ”FN:s roll i en föränderlig värld”, ”Armbrytning med onskan” och ”Climate Change and Displacement – How to take Human Rights Work One Step Further?”. Klicka på länken här bredvid för att läsa mer om alla programpunkter.

Boka din biljett här.

Besök oss gärna i monter 42 och 43.

Här hittar du information om alla Ordfronts programpunkter.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. 

Scroll to Top